AKTUALNOŚCI
GALERIE
MIEJSCA I LUDZIE

KUCHNIA. Kolejne kulinarne wyróżnienie dla Pałacu Tłokinia

DATA: 2 grudnia 2015 | AUTOR: Redakcja wkaliszu.pl
    Prestiżowe wyróżnienie 2 czapek kulinarnego przewodnika Gault & Millau otrzymał Pałac Tłokinia.

    29 listopada w Warszawie na terenie Wyścigów Konnych Służewiec miała miejsce jedna z najbardziej prestiżowych w Polsce jak i Europie gala kulinarna. Premiera II Edycji przewodnika gastronomicznego Gault & Millau A.D. 2016, w której uczestniczył Pałac Tłokinia za sprawą swojego szefa Kuchni, nominowanego do tytułu Najlepszy Szef Kuchni Tradycyjnej w Polsce.

    Przewodnik Gault & Millau to przewodnik, który powstał 50 lat temu we Francji, a dziś ukazuje się w 9 krajach. Gość, który  przekracza próg  restauracji oznaczonej czapkami kucharskimi przewodnika Gault & Millau, uzyskuje tym samym gwarancje dobrego posiłku i wysokiego standardu.

    Restauracja Pałac Tłokinia podobnie jak w ubiegłej edycji otrzymała wyróżnienie 2 czapek kucharskich.

    W jesiennej karcie menu  restauracji Pałac Tłokinia znaleźć można Państwo smaki Wielkopolski tj. kaczkę czy też żelazne kluski  jak również smaki tradycyjnej kuchni polskiej tj.  gołąbki, żurek, pstrąg czy też kotlet schabowy, wszystko przeplatane warzywami sezonowymi z upraw lokalnych.

    (nel)

    Komentarze

    Najczęściej odwiedzane

    The browser you use is not supported by this application, probably because it lacks some critical features.
    For a better experience, please consider using this application with a supported browser.