GALERIE

KADRY. Krzysztof Gałka odwołany ze stanowiska za krytykę kontrapasa

DATA: 14 maja 2018 | AUTOR: Redakcja wkaliszu.pl
    Krzysztof Gałka

Krzysztof Gałka nie jest już wicedyrektorem Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji.

Krzysztof Gałka został dziś odwołany ze stanowiska wicedyrektora Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji. Oficjalnym powodem jest likwidacja stanowiska pracy, a także... krytyka budowy rowerowego kontrapasa na ul. Śródmiejskiej. Podczas jednej z ostatnich konferencji prasowych Gałka źleocenił to rozwiązanie. - Kontrapas niesie za sobą bardzo dużą uciążliwość dla kierowców. Ja, który jako od początku się tym zajmowałem itd, ponieważ też są kierowane uwagi pod moim adresem powiem wprost, jako Gałka nie byłem za tym rozwiązaniem - mówił Gałka.

Dziś Krzysztof Gałka otrzymał wypowiedzenie. Jak mówi, wśród powodów odwołania jest jego krytyczne stanowisko wobec miejskiej inwestycji w postaci kontrapasa oraz likwidacja jego stanowiska pracy.

Krzysztof Gałka jest od blisko 20 lat związany z drogownictwem w Kaliszu. Przez wielel lat kierował Zarządem Dróg Miejskich. Ostatnio był wiceszefem Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji.

- Jestem zaskoczony, brak mi słów, w jaki sposób podziękowano mi za tyle lat ciężkiej pracy - powiedział były wicedyrektor. Jak mówi, nie zgadza się z decyzją o odwołaniu i nie wyklucza walki w sądzie pracy.

(mik)