AKTUALNOŚCI
GALERIE
MIEJSCA I LUDZIE

W CHOTOWIE. Kulinarne dziedzictwo Wielkopolski

DATA: 2 lipca 2018 | AUTOR: Redakcja wkaliszu.pl
    Z lewej marszałek Krzysztof Grabowski. Z prawej krytyk kulinarny Maciej Nowak podczas spotkania w Dworze Starym Chotów. Fot. Facebook Krzysztofa Grabowskiego.

    W Dworze Stary Chotów pod Kaliszem odbyło się VI Forum Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska.

    Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska zrzesza obecnie 130 członków, wśród których są producenci wysokiej jakości żywności, przetwórcy, restauratorzy oraz prowadzący gospody i gościńce. Samorząd Województwa Wielkopolskiego organizuje cykliczne spotkania członków sieci, dzięki któremu mają okazję poznać się, zaprezentować oraz nawiązać współpracę.

    Podczas spotkania w poczet członków kulinarnej sieci przyjęto nowych członków oraz przedstawiono projekt „EcoWaste4Food” dotyczący przeciwdziałania marnowania żywności. Gościem specjalnym spotkania był krytyk kulinarny Maciej Nowak, który wygłosił wykład kulinarny „Wielkopolska kuchnia regionalna”. Podczas spotkania można było spróbować też regionalnych potraw, w tym białego barszczu, ryb przyrządzonych na różne sposoby oraz tatara wołowo-gęsiego podanego na grzance. 

    (nel)

    Komentarze

    Najczęściej odwiedzane

    The browser you use is not supported by this application, probably because it lacks some critical features.
    For a better experience, please consider using this application with a supported browser.