AKTUALNOŚCI
GALERIE
MIEJSCA I LUDZIE

KUCHNIA. Nowości kulinarne na Dniach Karpia

DATA: 11 października 2021 | AUTOR: Redakcja wkaliszu.pl
    Podczas Dni Karpia można będzie spróbować wielu smacznych potraw z ryb. Fot. materiały promocyjne organizatora wydarzenia.

    Sporo nowości kulinarnych można będzie spróbować podczas tegorocznych Dni Karpia.

    Wśród proponowanych przez wybranych restauratorów potraw znajdą się m.in. cytrynowa zupa rybna z białym winem i jesiotrem marynowanym oraz trójkąciki z nadzieniem z karpia, sandacza z grzybami. Ale to nie koniec kulinarnych nowości z ryb proponowanych w październiku w ramach wydarzeń Dni Karpia 2021.

    Będą one serwowane tylko w tym miesiącu, w wybranych restauracjach Doliny Baryczy a przygotują je Laureaci Mistrza Karpia. - Cztery restauracje Doliny Baryczy, które są laureatami Mistrza Karpia zaserwują specjalne menu degustacyjne z ryb słodkowodnych - mówi Anna Urbańczyk, koordynator Dni Karpia ze Stowarzyszenia Partnerstwo dla Doliny Baryczy, które jest organizatorem całej imprezy. - To limitowana wersja dań rybnych, które będzie można pokosztować tylko w październiku, tylko w tygodniu i tylko podczas Dni Karpia.

    Więcej informacji o degustacjach można zasięgnąć na stronie internetowej: https://dnikarpia.barycz.pl/ i na stronie facebookowej organizatora wydarzeń.

    (nel)

    Komentarze

    Najczęściej odwiedzane

    The browser you use is not supported by this application, probably because it lacks some critical features.
    For a better experience, please consider using this application with a supported browser.