AKTUALNOŚCI
GALERIE
MIEJSCA I LUDZIE

KUCHNIA. Pierogi, pasztety i krokiety ,,Pod Zegarem"

DATA: 14 stycznia 2022 | AUTOR: Redakcja wkaliszu.pl
    Na stoisku sprzedawane były własnoręcznie robione pierogi, krokiety, pasztety czy pulpety. Fot. wkaliszu.pl.

    Smakowite pierogi, krokiety, pasztety czy pulpety można było zakupić na stoisku gastronomicznym ,,Kuriera Smaku" w Centrum Handlowym ,,Pod Zegarem".

    Centrum Handlowe ,,Pod Zegarem" mieści się na skrzyżowaniu ul. Górnośląskiej z Serbinowską. W czwartek stanęło w nim stoisko gastronomiczne ,,Kuriera Smaku". Wszystkie potrawy przygotował szef kuchni tego lokalu Bartosz Borowski. - Sprzedawaliśmy dwie wersje pierogów: mięsne i grzybowe z farszem z boczniaków i grzybów shiitake a do tego krokiety, indycze pulpety, pasztety mięsne i warzywne - twierdzi Borowski. - Oprócz tego grzybowe wersje tacosów a także zupy z własnoręcznie robionym makaronem. Ciasto na pierogi przygotowaliśmy z oryginalnego przepisu z 1920 roku. Stoisko cieszyło się dużym zainteresowaniem i niemal wszystko zostało sprzedane.

    W najbliższą sobotę garmażeryjne stoisko ,,Kuriera Smaku'' znów będzie otwarte ,,Pod Zegarem". - Zapraszamy wszystkich na nasze stoisko od godz. 9.00 rano - zachęca szef kuchni Bartosz Borowski.

    (jav) 

    Komentarze

    Najczęściej odwiedzane

    The browser you use is not supported by this application, probably because it lacks some critical features.
    For a better experience, please consider using this application with a supported browser.