KULINARIA. Pierogi z Paśnika Pod Zegarem

O smaczne pierogi wzbogaciło się menu ,,Paśnik" przy hali ,,Pod Zegarem" na skrzyżowaniu ulic Górnośląskiej z Serbinowską.
,,Paśnik" to popularne miejsce, w którym można zjeść okazałe burgery, tacosy oraz quesadillę. Wszystkie te dania serwowane są w różnych rozmiarach i wersjach: mięsnej, wegetariańskiej oraz wegańskiej. Dodatkowo serwowane są frytki, które przyrządzane są z ziemniaków ze specjalnej uprawy. Teraz w ,,Paśniku" dostaniemy też pyszne pierogi. - Wszystkie nasze pierogi są własnoręcznie robione i będą ich różne wersje - zapewnia Bartosz Borowski, szef kuchni ,,Kuriera Smaku", który prowadzi ,,Paśnika". - Serwowane będą w wersji mięsnej, z wieprzowiną lub wołowiną oraz z łososiem a także z krewetką. Do tego oczywiście będziemy sprzedawać pierogi w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. Te pierwsze z ziemniakami, serem i cebulką, a drugie ze szpinakiem i suszonymi pomidorami oraz z boczniakami.
Dla łasuchów przewidziana jest wersja pierogów z serem na słodko. Niebawem do pierogowego menu wprowadzone zostaną także dwa kolejne wersje tego popularnego dania: pierogi z kurczakiem po meksykańsku oraz pierogi z dziczyzną.
To jednak nie koniec kulinarnych atrakcji zapowiadanych przez szefa kuchni ,,Kuriera". - Niebawem w hali ,,Pod Zegarem" planujemy uruchomić stoisko, w którym będzie można zakupić inne nasze garmażeryjne wyroby oraz urządzimy bar, w którym na miejscu będzie można spożyć zakupione w ,,Paśniku" dania wraz z napojami - kończy Bartosz Borowski, szef kuchni ,,Kuriera Smaku".
(jav)
Komentarze
Najczęściej odwiedzane
