AKTUALNOŚCI
GALERIE
MIEJSCA I LUDZIE

KULINARIA. Street Food Kuriera Smaku na Złotym Rogu (FOTO)

DATA: 7 maja 2024 | AUTOR: Redakcja wkaliszu.pl
    Kurier Smaku zaprasza na Złoty Róg na burgery i inne pyszności. Fot. Piotr Jaworowski.

    Kurier Smaku otworzył nowy koncept kulinarny na Złotym Rogu.

    W nowym, gustownie urządzonym lokalu ,,połączony" został grill bar, kiełbasiarnia oraz miejsce, w którym możemy na wynos zakupić wędliny domowej roboty. W lokalu, w którym może zasiąść ponad 20 osób, dostaniemy trzy rodzaje Boro Burgerów: z wieprzowiną, wołowiną oraz kurczakiem. Wszystkie na pełnym wypasie i z bogatymi dodatkami. Możemy również zakupić Boro Tacosy, w takiej samej wersji kulinarnej jak burgery.

    Oprócz tego lokal na Złotym Rogu serwuje różnego rodzaju pajdy: ze schabowym, kurczakiem, a także z pastrami wołowym oraz z indykiem i wieprzowiną. Ponadto dla ,,spieszących się" ze śniadaniem serwowane są różnego rodzaju bułki z ,,bogatym wnętrzem" w wersji wege oraz pastrami z indykiem, wieprzem czy wołowe.

    Jak przystało na kiełbasiarnię w lokalu możemy zamówić pyszną i chrupiącą kiełbaskę własnej roboty z grilla. I tutaj niespodzianka, oprócz tradycyjnych wieprzowych kiełbasek serwowane są również wołowe oraz drobiowe. Taką pieczoną kiełbaskę dostaniemy w zestawie z musztardą, chrzanem, pieczywem i ogórkiem kiszonym.

    W lokalu można zamówić na miejscu lub na wynos pieczone kurczaki z rożna, w całości lub połówkę kurczaka. Są one naprawdę spore oraz dostępne w przystępnych cenach. - Pieczone kurczaki są prawdziwym hitem naszego lokalu i już w dzień otwarcia wiele ich sprzedaliśmy - twierdzi Bartosz Borowski, szef kuchni Kuriera Smaku. - Zapraszamy także na pieczone kiełbaski w różnych smakach, a także nasze burgery i Boro Tacosy. Wszystkie nasze dania robione są na miejscu ze świeżych produktów. 

    Do potraw dodawane są frytki, które można zamówić również oddzielnie, a także krążki cebulowe, które zyskały już miano kultowych. Sporym powodzeniem cieszą się też autorskie sałatki przygotowywane przez kucharzy ,,Kuriera". Na Złotym Rogu możemy dostać je w kilku wersjach: greckiej, brokułowej z jajkiem oraz kurczakiem z anansem, a także gyrosowej. Oprócz tego w lokalu można zamówić ciepłe i zimne napoje, wino oraz piwa, w tym z browarów rzemieślniczych. Dostaniemy też cieszące się coraz większym zainteresowaniem piwa bezalkoholowe lub niskoprocentowe.

    Ciekawą propozycją jest również mieszczące się w lokalu stoisko z kiełbasami własnej roboty i wędlinami, w tym szynkami, polędwicami, schabami, boczkami czy innymi masarskimi smakowitościami.

    - Można je zakupić na wynos bądź, jak choćby smażone kiełbaski z grilla zjeść na miejscu - mówi Bartosz Borowski, szef kuchni Kuriera Smaku. 

    Lokal ,,Kuriera" na Złotym Rogu jest wyposażony w letni ogródek, a otwarty jest od wtorku do niedzieli. 

    Piotr JAWOROWSKI

    Komentarze

    Najczęściej odwiedzane

    The browser you use is not supported by this application, probably because it lacks some critical features.
    For a better experience, please consider using this application with a supported browser.