KULINARIA. Papa na święta. Grzybowa ze śmietaną z nerkowców, bigos wegański i bezsernik z tofu

utworzone przez | 11 grudnia 2024 | Kulinaria, Lifestyle, Polecane

Zupę grzybową ze śmietaną z nerkowców, bigos wegański, pierogi z kapustą i grzybami oraz bezsernik z tofu i nerkowców – te i inne pyszności wegańskie można zamówić w przygotowanej ofercie świątecznej przez bistro Paparapa.

Prowadzące przez popularyzatorkę kuchni roślinnej Anię Broczek bistro Paparapa doczekało się już swoich kulinarnych wielbicieli. W tym roku kucharze z ,,Papa” przygotowali również wegańską ofertę świąteczną, a znalazły się w niej smakowite potrawy wytrawne oraz serwowane na słodko.

OFERTA ŚWIĄTECZNA – Paparapa 2024

WYTRAWNIE:
• Zupa grzybowa
– ze śmietaną z nerkowców – 35zł/ltr
– czysty bulion 25zł/ltr
• Barszcz na własnym zakwasie 30zł/ltr
• Bigos wegański 50zł/kg.
• Sałatka warzywna klasyk 35zł/kg.
• Pasztet klasyk (zielona soczewica, warzywa korzeniowe, groszek zielony, koperek, cebula) 110zł/kg.
• Keto-chleb z czerwonej soczewicy 650g. – 15zł/szt.
• Fasolka po bretońsku 36zł/kg, 22zł/500g.
• Pierogi z kapustą i grzybami 4zł/szt.

NA SŁODKO:
• Tarta czekośliwka b/g – kawałek/17zł, cała (26cm.)/180zł.
• Bezsernik z tofu i nerkowców b/g – 100zł/kg.
• Piernik śliwkowy b/g 50zł/ 600g.foremka
• Ciacho marchewkowe na mące gryczanej z bakaliami b/g kawałek/15zł.

Zamówienia można składać w wiadomości prywatnej na FB bistra Paparapa lub telefonicznie, najlepiej w formie wiadomości tekstowej pod numerem telefonu: 692-038-477. Termin składania zamówień do 16 grudnia, a odbiór 23 grudnia.

(jav)

REKLAMA

Reklama