22.3. Kuchnia postna wedle receptur kuchni Książąt Radziwiłłów

utworzone przez | 18 marca 2025 | Zapowiedzi

W Pałacu Myśliwskim w Antoninie odbędzie się wyjątkowa kolacja degustacyjna.

Tym razem przeniesiemy się do kuchni Książąt Radziwiłłów, gdzie tradycja łączy się z wyrafinowanym smakiem. Na stołach pojawią się postne potrawy inspirowane historycznymi recepturami – pełne aromatów i elegancji dawnych uczt. Kuchnia postna w naszej historii to niezwykła opowieść. Jakie były jej smaki w książęcych pałacach? Jakim sprytem okazywać się musieli kuchmistrzowie i jak bliska była to kuchnia Radziwiłłom? Tego wszystkiego można będzie zasmakować na talerzu i w opowieści podczas antonińskiego spotkania z kuchnią książąt. Po raz kolejny Kuchmistrz Maciej Barton wraz z całym pałacowym zespołem przygotują niezwykłe dania doprawione zajmującą gawędą – zachęcają organizatorzy spotkania.

Menu:
• Postne trio: pasztet z karpia, pate z wątróbki suma, tatar z szyjek rakowych
• Holenderski matias na plyndzach z sosem tatarskim i palonym masłem
• Kremowy żurek z wędzonych ryb z kiełbasą z karpia i gęstą śmietaną
• Galantyna ze szczupaka z kuskusem w sosie rakowym i pesto z czosnku niedźwiedziego
• Okoń z pieca na modłę francuską z żabim udkiem, dzikim brokułem i sosem cytrynowym
• Tarta owocowa z galaretką z czeremchy.

Zapisy: tel. 62 734 83 00

Cena: 260 zł/os.

REKLAMA

Reklama